Meerdere Toslink apparaten aansluiten op een Audio/Video receiver?

Als je eenmaal de voordelen van een Toslink hebt ontdekt zul je al je apparatuur willen aansluiten middels deze optische verbindingsmethode. Het nadeel is dat de meeste AV Receivers vaak maar één optische ingang hebben. Als je rondom je TV kijkt, heb je al gauw drie of meer apparaten die je zou willen aansluiten met een Toslink kabel. Een BluRayspeler, een gamesconsole (zoals bijvoorbeeld de Wii, de XBox 360 of de PlayStation 3) en de CD speler zijn allemaal voorbeelden van apparatuur die aangesloten kunnen worden met een optische aansluiting.
Een oplossing kan zijn om iedere keer als je van een andere apparaat gebruik maakt de kabel los te halen van het ene apparaat en in te pluggen bij het apparaat dat je op dat moment wilt gaan gebruiken. Een prima manier, maar het kan natuurlijk veel makkelijker. Hoe? Simpel: Een optische switch, ook wel de optische toslink schakelaar genoemd.
Met dit apparaatje van nog geen 11 euro kun je snel en makkelijk schakelen tussen de verschillende apparatuur die je hebt. De meeste switches hebben drie ingangen en een uitgang en dus kun je direct drie apparaten aansluiten op je AV Receiver en deze simpel om schakelen naar het kanaal wat je nodig hebt, zonder lang achter je TV of home cinema setup te hangen om de kabels om te pluggen.
Tevens kan een optische toslink schakelaar ook vaak de setup aan voor drie uitgangen en een ingang. Op deze manier kun je je digitale audio signaal makkelijk naar verschillende apparatuur sturen, zoals bijvoorbeeld alleen je TV mocht je niet altijd je geluidssysteem aan willen hebben.
Het voordeel wat je er nog bij krijgt is dat je kabels niet zo snel slijten, want je hoeft ze niet telkens opnieuw in- en uit te pluggen.