Haakse Optische Toslink kabel

Haakse optische toslink kabel nodig?

Als een TV aan de muur wordt gehangen, is het vaak een probleem dat de stekkers (kabels) niet goed tussen de TV en de muur passen. Vaak lijkt de enige oplossing om een gat in de muur te kappen of frezen, om de stekkers toch in de TV te krijgen. Gelukkig zijn er ook oplossingen om dit makkelijker aan te sluiten, door middel van haakse kabels. Dit zijn kabels met een haakse stekker, deze stekker loopt in een hoek. Hierdoor is de stekker minder lang, waardoor deze niet meer in de weg zit.

Bij optische Toslink audiokabels zijn haakse kabels vaak lastig te vinden. Er zijn gelukkig wel haakse Toslink adapters te vinden, waarmee elke optische Toslink kabel een haakse kabel wordt. Zo maak je eenvoudig van een standaard Toslink kabel, een kabel met een hoekje oftewel haakse optische Toslink kabel. Door het gebruik van deze haakse adapter op de kabel, loopt de kabel in een hoek ten opzichte van de stekker. Ideaal wanneer de tv vlak aan de muur gemonteerd wordt, of als de Toslink poort op een onhandige plaats zit.

Behalve de Toslink kabels, zijn er natuurlijk ook nog andere kabels nodig om de TV aan te sluiten. Gelukkig is van de meeste andere kabels ook een haakse variant en/of haakse adapter leverbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

Haakse toslink adapters met een hoek van 90 graden zijn ideaal voor het haaks aansluiten van TV’s, mediaspelers, versterkers, radio’s, audio systemen, Apple TV’s en andere apparaten met de bekende Toslink aansluiting. Toslink wordt ook wel eens SPDIF of digitale audio aansluiting genoemd. Een Female Toslink aansluiting ziet er op het apparaat meestal uit zoals een van onderstaande aansluitingen (zonder of met klepje).

Female Toslink aansluiting

Een standaard Toslink stekker ziet er zo uit als op onderstaande afbeelding:

Toslink stekker

Door het gebruik van de haakse adapter kun je eenvoudig een optische plug achter je apparaat aansluiten in een hoek van 90 graden. Deze adapter is geschikt voor de bekende Toslink aansluiting, en past dus niet op een 3,5mm mini Toslink (Jack) stekker.